K pseudokauze „spaní ve vlaku“

V nedávné době se začly po internetu šířit fotografie, kde spím ve vlaku, a jejich fotokoláže. V mnoha případech jde o zjevnou snahu mě zesměšnit. Dokonce mi někdo napsal, jaké je k tomu mé osobní stanovisko. No, tak něco tedy dávám i sem.

Koláž s mojí osobouJsem člověk jako každý jiný. Občas si vypiju a jednou za čas to možná i přeženu. Tahle kampaň začala 24. 7. 2021 vyfocením mé fotky ve vlaku, kde spím. Na fotce mám turistický batoh, což možná trochu naznačuje, odkud jedu. Vtipné na tom je, že jsem zdaleka nebyl opilý – vracel jsem se po pěti dnech pádlování na Sázavě, vstával jsem 6.30, abych stihl se do 10.00 dostat do Prahy, kde jsem měl absolvovat nějaké jednání. Takže jsem byl po tak brzkém vstávání pochopitelně celkem unavený. Asi jsem si měl tu košili raději zapnout – ale prostě na vodě se člověk obléká uvolněně, tak jsem se při nástupu do vlaku nepřepl na jiný styl oblékání, to je do určité míry moje chyba.

Ta fotka využitá v těch kolážích, kde do sebe liju to pivo, je asi 5 let stará, je z pivních slavností v Beňově, kterých se až na výjimky (třeba letos jsem tam nebyl) každý rok účastním, bývá tam i soutěž v pití piva na čas, ze které je právě daná fotografie. Spojení těch nesouvisejících obrázků mě má zřejmě zesměšnit.

Byl jsem 4 roky krajským zastupitelem a momentálně jsem téměř 3 roky zastupitelem města. Za tu dobu jsem udělal poněkud více, než jen spal ve vlaku a soutěžil na pivních slavnostech, což ostatně můžete číst na mých stránkách nebo tady na profilu. Rozhodně jsem se nikdy žádných jednání, související s mou funkcí zastupitele, neúčastnil opilý. A to jsem měl na zastupitelstvech vždy téměř 100 % účast. Ani v zaměstnání jsem nikdy problémy kvůli alkoholu neměl.

Pokud to nejhorší, co na mě za ty roky může někdo vytáhnout, je spaní ve vlaku a účast v soutěži v pití piva, tak si myslím, že oproti mnohým jiným politikům jsem na tom ještě dobře. Kupodivu souhlasím i s Ivem Valentou, který řekl, že každý správný chlap má škraloup. Na rozdíl od Iva Valenty si ovšem myslím, že ten škraloup má být maximálně nějaké přehnané pití, ne korupce a zlodějna.

Každý si může něco o mé práci přečíst na mém webu nebo facebooku, nic neskrývám. No, a jestli mě někdo bude posuzovat jen podle fotek snažících se mě dehonestovat, bez znalosti čehokoliv jiného o mně, tak je to asi především jeho problém… 🙂

Ještě si dovolím přidat vyjádření předsedy obvodní organizace KSČM Praha 10.

Vyjádření M. Klusáka

Nejhejtovanější politici 2021Pracant a chlap z Kroměříže, co už udělal mnohé dobré pro lidi nejen slovy, jako především svojí prací.

To je Michal Kostka, kterého jsem měl možnost si nejen všimnout, ale především jsem měl možnost pozvat ho k nám na sekretariát OV k besedě nad závažným společenským problémem na téma „dluhy a lichva”.

Beseda byla „výživná“, ovšem o ní už byl výstup. Vedlejším produktem byl zájem antikomunistické fronty, která bezostyšně vytvořila koláž, manipulující s fotkou Michala Kostky spícího ve vlaku, aby ho znemožnila. To, že naši političtí protivníci se zaklínají svobodou a demokracií, přičemž v praxi se chovají jako nenávistní pomlouvači, jsme si zvykli. Pokusem o znemožnění Michala Kostky ukázali svojí pravou tvář. Tvář kyberšikany. Avšak přepočítali se. Z původního pokusu o ponížení se stal naopak Michal Kostka ještě populárnější, protože kdo z nás neusnul občas někde nejen v dopravě, že.

Vedle jejich koláží tak kolují další, a já jednu z nich dávám jako výraz podpory k uveřejnění.